De lessen na België – Griekenland: punten scoren zonder te spelen & 2016-scenario

De lessen na België – Griekenland: punten scoren zonder te spelen & 2016-scenario

Gepubliceerd: donderdag 3 juni 2021 om 22:44do 03-06-2021 om 22:44

Laatste update: vrijdag 4 juni 2021 om 07:00vr 04-06-2021 om 07:00

Donderdag kwam België niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Griekenland. De Rode Duivels konden met een 'B-ploeg' niet overtuigen enkele dagen voor de start van het EK. Maar wat moeten we nu onthouden van de oefenmatch? VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

Mignolet, de perfecte doublure
Tegen Griekenland roteerde Roberto Martinez. De bondscoach gunde enkele jongens een laatste kans om zich te bewijzen. Simon Mignolet mocht nog eens tussen de palen staan. De doelman van Club Brugge liet opnieuw zien dat hij er staat als het moet. Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar stel dat Thibaut Courtois de komende weken geblesseerd uitvalt dan hebben we een meer dan goede tweede doelman achter de hand.

Het scenario van 2016
In 2016 moesten de Rode Duivels op het EK grote ogen gooien, maar Wales knikkerde België veel te vroeg uit toernooi. Destijds moesten we aantreden met een gelegenheidsdefensie tegen Gareth Bale en co. Vijf jaar later moeten we opnieuw hopen dat gevestigde waardes Jan Verthonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen fit blijven. De alternatieven zijn toch net wat minder. Thomas Meunier, die ook al een moeilijk seizoen kende bij Dortmund, speelde daarnaast tegen Griekenland ook niet zijn beste match bij de Rode Duivels. Timothy Castagne zag zijn EK-kansen stijgen.

(Nog) geen Witsel
De voorbije dagen kregen we hoopgevende beelden van Axel Witel te zien, maar donderdag kwam hij tegen Griekenland zoals verwacht niet in actie. Zijn laatste match dateert van 9 januari. Een fitte Witsel is een meerwaarde voor België, maar het blijft afwachten hoever Witsel in zijn revalidatie staat. Is het opportuun om Witsel mee te nemen als hij pas in pakweg de derde groepsmatch fit is?

Vanheusden valt zeker af
Tegen Griekenland volgde de verdediger van Standard de match in de tribune. Door een zware blessure miste Vanheusden een groot deel van het afgelopen seizoen. De voorbije weken deed hij er alles aan om fit te zijn tegen het EK. Martinez zette Vanheusden op de lijst met reserves voor het EK. Dat hij donderdag niet op de bank zat, is meer dan een teken aan de wand. Als een verrassing komt het natuurlijk niet dat Vanheusden niet mee mag naar het toernooi. Wat als hij niet zo lang out was geweest?

No De Bruyne, no party
Net zoals Witsel kwamen ook Eden Hazard en Kevin De Bruyne niet in actie. We moeten daar niet flauw over doen. Zonder die drie levert België enorm veel kwaliteit in. Als Romelu Lukaku – zoals afgesproken – slechts 45 minuten speelt, dan is het ook niet zo verwonderlijk dat je in een match zonder inzet niet wint van Griekenland. Het was maar een oefenmatch. Daar is alles mee gezegd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws