Joos over vaccinatieperikelen Rode Duivels: “Ook een gemiste kans”

Joos over vaccinatieperikelen Rode Duivels: “Ook een gemiste kans”

03-06-2021 15:27
7

Er was commotie toen bekend werd dat sommige Rode Duivels geen gebruik hadden gemaakt van de vervroegde vaccinatie. Filip Joos mengde zich ook in het debat tijdens De Afspraak.

Martinez liet weten dat tussen nu en het einde van het EK iedereen gevaccineerd zal zijn. "Tegen het einde van het toernooi vaccineren, dat kunnen we vergeten. Dat zou echt dom zijn. Je moet je nu laten vaccineren als speler en je moet niet meer wachten”, vindt Joos.

Joos gaat de wetenschappelijke toer op. "Er zijn weinig studies bij sporters, aangezien zij door hun jonge leeftijd meestal nog niet gevaccineerd zijn, maar je zou eventueel 10 procent van je longcapaciteit kunnen verliezen in de korte periode na de toediening van je vaccin. We praten dan over een week."

De analist vindt de commotie te veel. "Is het een storm in een glas water? Op een bepaalde manier wel. Ik snap dat de bondscoach denkt: nu is er dit. Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze gedacht hadden dat meer spelers zich zouden laten vaccineren”, citeert Sporza.

Volgens Joos is het een gemiste kans om anti-vaxxers te overtuigen. "Ja, ik denk wel dat het nu twijfel zaait bij jongeren. In die zin is het een gemiste kans. Al moet je de voorbeeldfunctie van de Duivels niet zo ver drijven dat zij voor de vaccinatie van anderen moeten zorgen."