Vliegen (ex-Anderlecht) wil stap vooruit: Ik trek me op aan Mendy

Vliegen (ex-Anderlecht) wil stap vooruit: "Ik trek me op aan Mendy"

03-06-2021 13:15 Laatste update: 13:23
2

De Belgische doelmannen staan internationaal hoog aangeschreven. Olivier Vliegen is echter een minder bekende naam. De ex-doelman van Anderlecht speelde afgelopen seizoen bij FK Senica in Slowakije, maar wil graag hogerop raken. 

De huurling van Slovan Liberec kon maar net de degradatie afwenden in Slowakije, maar speelde zich wel in de kijker. "Ik wilde absoluut minuten maken, dus stemde ik toe. Ik heb er geen seconde spijt van, want het werd een leerrijke ervaring. In elf wedstrijden op het hoogste niveau kon ik vier keer de nul houden. Niet slecht, bij een ploeg die tegen de degradatie knokt", klinkt het in Het Belang Van Limburg. 

Volgend seizoen wil Vliegen graag titularis worden in Tsjechië. "Mijn traject is niet voor de hand liggend, dat weet ik. Wie trekt er nu op zijn achttiende naar Tsjechië? (lacht) Maar vergeet niet dat ik nog maar 22 ben. Ik trek me op aan Benjamin Mendy (doelman van Chelsea, red.). Die tekende pas op zijn 24ste zijn eerste profcontract. Maar kijk, hij won dit weekend wel de Champions League."

Vliegen speelde in de jeugd ook nog enkele jaren bij KRC Genk én Standard. De jonge doelman kan dus al heel wat adelbrieven voorleggen.