'Barça vergroot Nederlandse enclave: Koeman krijgt gezelschap van Cruijff'

'Barça vergroot Nederlandse enclave: Koeman krijgt gezelschap van Cruijff'

03-06-2021 12:17
1

Ronald Koeman blijft zo goed als zeker aan als trainer van FC Barcelona en krijgt gezelschap van Jordi Cruijff. De zoon van Johan Cruijff zal zich volgens Diario Sport aansluiten bij 'het project' van president Joan Laporta.

De onderhandelingen tussen Cruijff en Barcelona zitten in de afrondende fase, weet Sport. In Camp Nou ligt een meerjarig contract klaar voor de huidige trainer van Shenzhen FC. Cruijff, die al is afgereisd naar Spanje, en Barça zouden alleen nog op groen licht uit China wachten. Daarna wordt de oud-international gepresenteerd. Mogelijk gebeurt dat donderdag al.

Sinds Laporta begin maart de presidentsverkiezingen bij Barcelona won, is hij van plan Cruijff naar zijn club te halen. Laporta waardeert zijn 'voetbalvisie en uitgebreide ervaring in het werken op verschillende continenten', schrijft Sport. Cruijff wordt geen trainer, geen technisch secretaris en geen sportief directeur, maar krijgt een nog te creëren functie. Cruijff wordt een luxe adviseur van Laporta en moet de Barça-lijn door de gehele club gaan bewaken.

Toevallig is de keuze voor Cruijff als zoon van de legendarische nummer 14 niet. Hij was eerder in verschillende functies werkzaam bij Valletta FC, AEK Larnaca, Maccabi Tel Avivi, Chongqing Lifan en de nationale bond van Ecuador. Naast Barcelona kwam hij als speler uit voor Manchester United, Celta de Vigo, Deportivo Alavés en Espanyol.