UPDATE: ‘Antwerp onderhandelt met Celtic over uitgaande transfer’

UPDATE: ‘Antwerp onderhandelt met Celtic over uitgaande transfer’

03-06-2021 07:44 Laatste update: 17-07-2021 13:45
6

Aurelio Buta lijkt te gaan vertrekken bij Royal Antwerp FC. Het Nieuwsblad meldt dat een contractverlenging niet in de maak is en dat ex-club Benfica naar de back lonkt. Ook Besiktas is geïnteresseerd.

Het contract van Buta loopt af in 2022 en Antwerp wil nog een som ontvangen voor de Portugese verdediger. Benfica heeft al 50 procent van zijn economische rechten en ziet Buta als een ideale versterking.

Benfica heeft drie spelers op zijn positie, maar Gilberto kan nog geen potten breken, Almeida is maanden geblesseerd en Gonçalves is meer een middenvelder. Als vervanger wil Antwerp Jelle Bataille van KV Oostende binnenhalen.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws lonken niet alleen Besiktas en Benfica voor Buta. Ook Fenerbahça, Nice en verschillende Italiaanse clubs willen de Antwerp-verdediger. In Turkije spreekt men al over een transfer naar Fener. Antwerp zou voorlopig nog geen bod hebben binnengekregen.

Update: Volgens journalist Fabrizio Romano is Celtic ook één van de clubs die Aurelio Buta wil overnemen. De Schotse club zou inmiddels ook al aan het onderhandelen zijn met Royal Antwerp FC.