OFFICIEEL: Erwin Koeman vindt na 1,5 jaar weer een nieuwe club

OFFICIEEL: Erwin Koeman vindt na 1,5 jaar weer een nieuwe club

02-06-2021 23:16

Erwin Koeman heeft na anderhalf jaar weer een nieuwe werkgever gevonden. De ex-speler van KV Mechelen gaat aan de slag als trainer bij Beitar Jerusalem, een club uit Israël.

De club heeft het nieuws woensdag via de officiële kanalen bevestigd. Koeman (59) was voor het laatst werkzaam bij de nationale bond van Oman, waar hij bondscoach was. Hij tekende in februari 2019 een tweejarig contract en werd in december ontslagen.

Sindsdien zat Koeman zonder club. Hij was bij Southampton en Everton assistent van zijn broer Ronald, maar vond het tijd om weer op eigen benen te staan. Daarvoor was Koeman assistent van Phillip Cocu bij Fenerbahçe. Bij Feyenoord, RKC Waalwijk, FC Eindhoven en FC Utrecht was hij hoofdtrainer. Van 2008 tot 2010 was Koeman bondscoach van Hongarije.

"We hebben de afgelopen weken alles gedaan om een gerenommeerde trainer te vinden die met het het team aan de slag gaat zoals wij graag zien", zegt eigenaar Moshe Hogg. Volgens Israëlische media gaat Koeman 170.000 euro per jaar verdienen bij Beitar Jerusalem. De club komt uit op het hoogste niveau van Israë