Deschamps hekelt uitspraken van overgestapte Laporte: Dat is een leugen

Deschamps hekelt uitspraken van overgestapte Laporte: "Dat is een leugen"

02-06-2021 22:44

Didier Deschamps is niet blij met uitspraken van Aymeric Laporte, die recent een switch maakte van het nationale elftal van Frankrijk naar die van Spanje. Volgens de Franse bondscoach heeft Laporte gelogen.

Volgens Laporte kreeg hij geen antwoord, nadat hij Deschamps een bericht stuurde over zijn overstap naar het nationale elftal van Spanje. "Dat is een leugen", stelt Deschamps in gesprek met La Provence. "Ik heb in al die tijd maar één bericht van hem ontvangen. Dat was in oktober en ging over een blessure die hij in september had opgelopen."

Laporte kon gemakkelijk de overstap maken naar Spanje, omdat hij nooit een interland voor Frankrijk speelde. "Dat had wel kunnen gebeuren, tien seconden zou genoeg zijn geweest", vertelt Deschamps daarover. "Hij heeft altijd in de lijst van geselecteerde spelers gestaan, maar er was concurrentie."

Het Franse elftal speelt woensdag tegen Wales. Daar is Laporte dus niet bij. Normaliter is hij wel 'gewoon' van de partij als Spanje het vrijdag opneemt tegen Portugal.