Mercier laat zich uit over transfer: Anderlecht had leuk geweest

Mercier laat zich uit over transfer: "Anderlecht had leuk geweest"

02-06-2021 18:00
4

De knappe prestaties van OH Leuven leveren de spelers ook heel wat interesse op. Zo zullen Kamal Sowah en Thomas Henry de club zo goed als zeker verlaten. Die andere smaakmaker, Xavier Mercier, tast voorlopig nog in het duister.

Met tien doelpunten en vijftien assists was Mercier één van de drijvende krachten bij OH Leuven. Met zo een statistieken draait de geruchtenmolen uiteraard op volle toeren. Zo was er sprake van interesse uit Anderlecht. Een transfer naar de recordkampioen behoort echter niet meer tot de mogelijkheden.

"Anderlecht had een leuke transfer geweest voor mij. Dat is echter iets dat nu niet meer speelt", vertelt de Fransman aan So Foot. Hier en daar gingen er ook stemmen op dat Mercier mogelijk in een topcompetitie aan de slag zou kunnen. Dat spreekt hij zelf echter tegen.

"De Premier League is sowieso te moeilijk voor mij. Een terugkeer naar Frankrijk zou leuk zijn maar zelfs na zo een seizoen is er geen enkele Franse club geïnteresseerd. De toekomst voor mij is op dit moment het resterende jaar dat me nog rest bij OH Leuven", aldus Mercier.