'Conte staat voor terugkeer naar Engeland: onderhandelingen zijn vergevorderd'

'Conte staat voor terugkeer naar Engeland: onderhandelingen zijn vergevorderd'

02-06-2021 17:00
4

Antonio Conte staat mogelijk voor een terugkeer in de Premier League. De 51-jarige trainer is hard op weg naar Tottenham Hotspur, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano woensdag.

Volgens Romano is Conte in verregaande onderhandelingen met Spurs. De interesse in de Italiaanse coach kan niet los worden gezien van het voorstel aan Fabio Paratici. De technisch directeur vertrok onlangs bij Juventus en moet nu dezelfde functie gaan bekleden in Londen. Conte werkte al met Paratici samen in Turijn. Tottenham-voorzitter Daniel Levy zou ver willen gaan voor het Italiaanse duo: zo kan Conte bijna twintig miljoen euro per jaar gaan verdienen, schrijft La Stampa.

Conte leidde Internazionale dit seizoen naar de Scudetto, maar hij vertrok vanwege onenigheid met de Chinese eigenaren. De Milanezen verkeren in financieel zwaar weer en moeten wellicht enkele spelers verkopen. Voordat hij neerstreek bij Inter was hij onder meer manager van Chelsea tussen 2016 en 2018. De voormalig Italiaans bondscoach moet nu wellicht het blazoen van Tottenham oppoetsen. Spurs eindigde dit seizoen als zevende in de Premier League. De teleurstellende resultaten kostten José Mourinho de kop, waarna Ryan Mason het seizoen mocht afmaken.

Ook Mauricio Pochettino werd de afgelopen dagen in verband gebracht met een terugkeer bij Tottenham. De Argentijn leek daar wel voor open te staan, maar Paris Saint-Germain werkt vermoedelijk niet mee. Zowel Conte als Pochettino was eerder in beeld bij Real Madrid, dat voor Carlo Ancelotti opteerde.