Martinez gelooft in halve 'Anderlecht-ploeg' bij de Rode Duivels: Snelle cursus

Martinez gelooft in halve 'Anderlecht-ploeg' bij de Rode Duivels: "Snelle cursus"

02-06-2021 14:41
19

RSC Anderlecht moest de voorbije jaren door de financieel slechte situatie een beroep doen op de jeugd en zag daardoor flink wat jonge jongens doorbreken. Goed voor Anderlecht, maar mogelijk ook voor de Rode Duivels.

Volgens Vincent Kompany zal de nationale ploeg binnen enkele jaren voor de helft uit jongens met een verleden bij RSC Anderlecht bestaan. Een voorspelling die bondscoach Roberto Martinez gerust wil bijstaan. "Ik geloof van wel", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Anderlecht moest door de financiële situatie jonkies al vroeg optrommelen, maar dat kan ook goed nieuws geweest zijn voor de nationale ploeg. "Al die jongens zitten nu in een versnelde cursus topvoetbal. Dat is een rijkdom voor zowel de spelers – zij zullen uiteindelijk betere voetballers worden dan bij een normaal proces – als voor de club", aldus Martinez.

Met Yari Verschaeren, Hendrik Van Crombrugge en Elias Cobbaut heeft Anderlecht al enkele spelers die mochten proeven van het werk bij de Rode Duivels. Daarnaast worden ook Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga en Anouar Ait El Hadj al naar voren geschoven als potentiële Rode Duivels.