OFFICIEEL: Barcelona haalt derde aanwinst in huis en trek Betis-back Emerson aan

OFFICIEEL: Barcelona haalt derde aanwinst in huis en trek Betis-back Emerson aan

02-06-2021 11:21
16

Drie op een rij voor FC Barcelona: na de komst van Sergio Agüero en Eric García presenteert de Catalaanse grootmacht woensdag ook Emerson Royal. De Braziliaanse vleugelverdediger komt over van Real Betis.

Barcelona kocht Emerson tweeënhalf jaar geleden van Atlético Mineiro en stuurde hem door naar Real Betis, waar de 22-jarige Braziliaan zich ontwikkelde tot één van de beste rechtsbacks in Spanje. Nu neemt Barça de volledige transferrechten over. Begin 2019 werd nog een driehoeksdeal gesloten met Atlético Mineiro en Betis.

Emerson is een aanvallend ingestelde rechtsback, die in dienst van Betis goed was voor vijf goals en tien assists in 79 wedstrijden. Afgelopen seizoen had hij een belangrijk aandeel in de verrassende zesde plaats van de club uit Sevilla. Na Guido Rodriguez en Nabil Fekir was Emerson de speler met de meeste minuten (3.186).

Barcelona is ook al druk bezig met de vierde zomerversterking: Georginio Wijnaldum moet de volgende worden, al werkt bondscoach Frank de Boer voorlopig niet mee aan een medische keuring van de dertigjarige middenvelder in het trainingskamp van Oranje.