Mundo Deportivo: Barça-aanwinst Agüero levert 17 miljoen euro aan brutosalaris in

Mundo Deportivo: Barça-aanwinst Agüero levert 17 miljoen euro aan brutosalaris in

02-06-2021 10:28
2

Sergio Agüero heeft flink wat salaris ingeleverd om voor FC Barcelona te kunnen voetballen, meent Mundo Deportivo. Volgens de sportkrant gaat de dinsdag 33 jaar geworden Argentijn er liefst zeventien miljoen euro op achteruit.

Kun speelde de afgelopen tien jaar voor Manchester City, waar hij naar verluidt 23 miljoen euro bruto: volgens MD zal zijn brutosalaris in Camp Nou zeven miljoen euro bedragen. Agüero had ook een aanbod van Juventus in beraad en had in Turijn meer kunnen verdienen, mede door het gunstiger belastingklimaat in Italië. De Argentijnse spits wilde echter per se naar Barcelona, de club van zijn boezemvriend Lionel Messi.

Zijn salaris kan overigens nog oplopen, aan de hand van variabele bonussen. Hoeveel Agüero bij kan schrijven, hangt af van het aantal wedstrijden dat hij dit seizoen speelt en het aantal prijzen dat hij met het financieel geplaagde Barcelona pakt. MD noemt geen bedragen, maar spreekt van een 'ambitieuze gok'.

Agüero werd maandag gepresenteerd en heeft voor twee jaar getekend. Dinsdag werd duidelijk dat ploeggenoot Eric García hem komt vergezellen. Naar verwachting worden ook de transfers van Emerson Royal en Georginio Wijnaldum snel officieel gemaakt.