TV3: Koeman lijkt trainerspositie te behouden bij Barça na nieuw gesprek

TV3: Koeman lijkt trainerspositie te behouden bij Barça na nieuw gesprek

02-06-2021 07:27
1

Volgens het doorgaans goed ingevoerde TV3 is de kans groter geworden dat Ronald Koeman ook volgend seizoen 'gewoon' trainer van FC Barcelona is. De Nederlandse oefenmeester sprak dinsdag opnieuw met het bestuur van Barça.

Volgens TV3 is Koeman momenteel de grootste kanshebber om volgend seizoen op de bank te zitten bij Barcelona. De Nederlander sprak dinsdag dus met het sportieve bestuur van de club. Het heeft er alle schijn van dat het vergroten van de betrokkenheid tussen de twee partijen, de intentie was van dat gesprek.

Het is inmiddels geen publiek geheim meer dat president Joan Laporta zichzelf een aantal dagen de tijd heeft gegeven om te kijken naar een mogelijke opvolger van Koeman. Laporta heeft het momenteel alleen ook druk met andere zaken, zoals de presentaties van aanwinsten Sergio Agüero en Eric García.

Eerder op de dinsdag berichtte Diario Sport over een mogelijk prestatiecontract voor Koeman bij Barcelona. De Zaandammer zou daarvoor akkoord moeten gaan met een relatief laag salaris, waarna hij zijn inkomen kan opkrikken met bonussen die worden geactiveerd bij het winnen van prijzen. Om zijn eventueel nieuwe contractduur uit te kunnen zitten, moet Koeman ook aan vooraf gestelde doelstellingen voldoen.