3 matchen nodig van het niveau dat we tegen Brazilië halen en daar twijfel ik

"3 matchen nodig van het niveau dat we tegen Brazilië halen en daar twijfel ik"

01-06-2021 22:09
11

Binnen enkele dagen start het Europees Kampioenschap. Misschien wel de laatste kans voor de Gouden Generatie om hun namen in de geschiedenis van het voetbal te graveren. Volgens Marc Degryse zullen we het niveau van de wedstrijd tegen Brazilië moeten kunnen halen en vasthouden om in de finale te geraken.

Degryse analyseert voor Het Laatste Nieuws de Rode Duivels en in zijn eerste analyse bespreekt hij de defensie van de Belgen, en blijkt nu net dat de achilleshiel te zijn. Volgens Degryse speelt de leeftijd van de defensie een grote rol. "Zijn ze nog de beste versie van zichzelf? Ik denk van niet. Je kan het glas halvol zien en wijzen op hun leiderschap, ervaring en maturiteit, maar je kan het glas ook halfleeg zien en wijzen op de negatieve aspecten van hun leeftijd. Voor mij is het glas halfleeg. Om te winnen hebben we in de knock-outfase van het EK wellicht drie matchen nodig van het niveau dat we tegen Brazilië halen en daar twijfel ik door die vraagtekens aan", vertelt een scherpe Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Door het pensioen van Kompany is er voor Degryse een onmisbare schakel weg gevallen. Volgens Degryse was Kompany de leider achterin die alles stuurde en in goede banen leidde. Ook de blessuregevoeligheid van Vermaelen is voor Degryse een heikel punt.