Cools doet Antwerp-fans al dromen: Zeker, ik vind Priske een fantastische coach!

Cools doet Antwerp-fans al dromen: "Zeker, ik vind Priske een fantastische coach!"

01-06-2021 19:32
7

Royal Antwerp FC wil de omschakeling maken naar modern voetbal en heeft de plannen van dat bouwwerk toevertrouwd aan Brian Priske. De 44-jarige trainer ruilde FC Midtjylland in voor een verbintenis op de Bosuil. Dion Cools, die met hem samenwerkte in Denemarken, denkt dat Antwerp de juiste keuze heeft gemaakt.

Naar eigen zeggen kreeg de rechtsachter de voorbije dagen al enkele berichtjes van Antwerpse supporters. Over de slaagkansen van Priske bij The Great Old heeft hij weinig twijfels. "Zeker!", reageert Cools in Gazet van Antwerpen. "Ik vind hem een fantastische coach." Bij Midtjylland werkte Priske zich helemaal op van assistent naar eerste trainer. Twee jaar terug veroverde hij er de titel, deze campagne strandde de oud-speler van KRC Genk en Club Brugge op de tweede stek.

Die prestaties zijn volgens Cools het beste bewijs van de kwaliteiten van Priske. "Het zegt genoeg dat hij Midtjylland, een club die nog maar een jaar of twintig bestaat, op de kaart heeft gezet en voor het eerst naar de Champions League heeft geloodst", stelt hij. In een lastige poule met Atalanta Bergamo, Ajax en Liverpool FC deden de Denen het zelfs naar behoren, al sprokkelden ze slechts twee puntjes.

Hoe dan ook beschouwt Priske de overgang naar Antwerp duidelijk als een stap hogerop. Cools kan die insteek enkel beamen. "België is toch nog een klein stapje hoger dan Denemarken, zeker qua budgetten", verzekert hij. Meteen naar een topclub overstappen, dat zou dan weer iets te vroeg zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie