Bizot (ex-KRC Genk) dan toch nog naar het EK na positieve test bij Oranje

Bizot (ex-KRC Genk) dan toch nog naar het EK na positieve test bij Oranje

Jasper Cillessen gaat niet naar het EK. De Oranje-doelman testte vorige week positief op het coronavirus. Bondscoach Frank de Boer heeft hem nu laten weten dat hij hem niet kan opnemen in de definitieve selectie. Dat betekent goed nieuws voor Marco Bizot (ex-KRC Genk)

De Boer moet uiterlijk dinsdag zijn definitieve selectie doorgeven aan de UEFA. Omdat het niet bekend is wanneer Cillessen hersteld is, wil de bondscoach geen risico nemen. Marco Bizot vervangt de sluitpost van Valencia. De AZ-keeper was met het oog op eventuele noodgevallen al mee afgereisd naar het trainingskamp in Portugal.

"Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing", zegt De Boer in een verklaring. "Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer honderd procent fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind."

Maarten Stekelenburg en Tim Krul zijn de andere doelmannen in de 26-koppige selectie van het Nederlands elftal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie