‘Verschillende namen genoemd om Bayat op te volgen als bondsvoorzitter’

‘Verschillende namen genoemd om Bayat op te volgen als bondsvoorzitter’

Gepubliceerd: dinsdag 1 juni 2021 om 16:59di 01-06-2021 om 16:59

Laatste update: woensdag 2 juni 2021 om 10:44wo 02-06-2021 om 10:44

Mehdi Bayat wil niet langer door het leven gaan als voorzitter van de Belgische voetbalbond Er moet dus een opvolger komen. Volgens Het Laatste Nieuws wil Michael Verschueren een poging wagen om Bayat op te volgen.

Verschueren heeft alvast zijn eerste slag geslagen. De Raad van Bestuur van de Pro League liet immers dinsdag weten dat de Anderlecht-man één van de vier afgevaardigden zal zijn namens de profclubs in de Raad van Bestuur van de voetbalbond.

Om voorzitter van de voetbalbond te worden, moet men zetelen in de Raad van Bestuur van de voetbalbond. Naast Verschueren zullen ook Michel Louwagie (KAA Gent), Bruno Venanzi (Standard) en Peter Willems (Oud-Heverlee Leuven) de profclubs vertegenwoordigen. Volgens de krant azen de andere drie (momenteel) niet op de voorzittersstoel.

Is de buit dan al binnen voor Verschueren? Nee. Anderlecht en de andere profclubs moeten de kandidatuur ook zien zitten. Daarnaast zetelen er ook nog vier personen van de amateurclubs in de Raad van het Bestuur en zijn er ook nog twee onafhankelijken in de raad. Ook zij kunnen nog de opvolger van Bayat worden. Eind augustus moet bekend worden wie Bayat zal opvolgen.

Update: Sport/Voetbalmagazine schuift enkele namen naar voren die nog worden genoemd om Mehdi Bayat als bondsvoorzitter op te volgen: Peter Bossaert, Ivan De Witte en David Delferière. Voorlopig is vicevoorzitter Robert Huygens aangesteld als interim-voorzitter tot eind augustus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zou Verschueren een goede voorzitter van de voetbalbond zijn?

Ja
41%
Nee
59%
(281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws