Versnelde wisseling van de wacht: Rummenigge maakt plaats bij Bayern

Versnelde wisseling van de wacht: Rummenigge maakt plaats bij Bayern

01-06-2021 15:25
1

Een einde van een tijdperk bij Bayern München: algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge is per direct teruggetreden. Dat maakt de Bundesliga-kampioen dinsdag bekend. De 65-jarige voormalig topvoetballer was liefst dertig jaar werkzaam voor de club.

Oliver Kahn stond al enige tijd in de startblokken in de Allianz Arena. De voormalig topkeeper zou eigenlijk eind dit jaar het stokje overnemen, maar volgt Rummenigge dus eerder dan verwacht op. "Het is strategisch het meest verstandige en logische tijdstip", legt laatstgenoemde uit op de clubsite. "Het is het einde van het boekjaar en een nieuwe periode begint met een nieuw team van coaches. Oliver Kahn moet als nieuwe directeur vanaf het begin verantwoordelijk zijn voor het nieuwe seizoen - ook in het belang van de betrokkenen en dus in het belang van de toekomst van Bayern."

"Ik heb twee jaar geleden al gezegd dat we een voorzichtige overgang aan het plannen waren, en daar is nu eindelijk sprake van. Dit is hoe het moet zijn", vervolgt Rummenigge, die als speler ook al tien jaar voor Bayern uitkwam. Volgens Die Welt hield Rummenigge zich onder meer tijdens de onderhandelingen met Julian Nagelsmann al op de achtergrond, omdat hij niet over zijn eigen graf wil regeren. Hij ambieert ook geen andere rol bij Der Rekordmeister. Wel neemt hij tot minimaal 2024 plaats in het uitvoerend comité van de UEFA.