Bij Antwerp zat ik min of meer vast, de club zag geen toekomst in mij

"Bij Antwerp zat ik min of meer vast, de club zag geen toekomst in mij"

01-06-2021 13:30

Matteo Waem (20) heeft onlangs zijn contract verlengd bij MVV Maastricht. De verdediger kreeg zijn opleiding bij Antwerp, maar kon daar niet doorbreken. In Nederland heeft hij zijn kans volop gegrepen. 

"Bij de beloften van Antwerp zat ik min of meer vast", vertelt Waem aan Gazet Van Antwerpen. "Ik voelde dat de club geen toekomst zag in mij, dan moet je op een gegeven moment toch de sprong wagen. Mijn makelaars Roel van ­Hemert en Sherjill MacDonald hebben heel wat contacten in Nederland. Het is dankzij hen dat ik vorig seizoen bij MVV belandde."

Waem speelde inmiddels al negentien wedstrijden in de Nederlandse tweede afdeling. Dat heeft hem wel verrast. "Zeker omdat ik niet als basisspeler werd gehaald. Ik kwam echter vrij snel in de ploeg en deed het meer dan behoorlijk. Het was even wennen om van beloften- naar mannenvoetbal te gaan, maar ik verteerde de overstap relatief vlot."

Waem kon ook een transfer maken naar Lierse Kempenzonen, maar sloeg die aanbieding af. Bij MVV Maastricht ligt hij nu vast tot de zomer van 2023.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie