Nmecha helpt Duitsland U21 aan halve finale na bloedstollend duel: goal én penalty

31-05-2021 23:48
11

Duitsland U21 heeft zich geplaatst voor de halve finales van het EK U21. De ploeg had een penaltyserie nodig om in de kwartfinale als winnaar uit de bus te komen tegen de beloften van Denemarken. Lukas Nmecha (RSC Anderlecht) deed alweer van zich spreken.

Enkele minuten voordat het treffen tussen Denemarken en Duitsland van start ging, werd bekend dat de U21 van Oranje de tegenstander zou worden van de winnaar in de halve finale. Het duurde lang voordat de brilstand van het scorebord af was: in de 69ste minuut scoorde de zeventienjarige Wahid Faghir de openingstreffer namens de Denen. Nét voor tijd sleepte Duitsland echter een verlenging uit het vuur, door een goal van Nmecha. De Anderlecht-aanvaller was ook in de groepsfase al de grote troefkaart van de Duitsers.

Door zijn gelijkmaker moest een verlenging bepalen wie door zou stoten naar de halve finale. In de honderdste minuut kwam het dominerende Duitsland op voorsprong: Jonathan Burkardt scoorde een fraaie goal na een goede aanname. De ploeg van trainer Stefan Kuntz wist de voorsprong echter niet vast te houden: Denemarken kwam na een benutte penalty van Victor Nelsson weer langszij.

Daardoor moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen bij het treffen tussen Denemarken en Duitsland. Uiteindelijk trok laatstgenoemde aan het langste eind. Nochtans had Burkardt al vroeg gemist, maar onder meer specialist Nmecha hield onze oosterburen in de race. Toen Victor Kristiansen de mist in ging, konden de Duitsers het afmaken. Een halve finale met Nederland wacht nu. Beide landen stonden in de poulefase overigens ook al tegenover elkaar. Toen eindigde de ontmoeting op 1-1.