Zowel Courtois als De Bruyne halen 'Kern van het Seizoen' in de Champions League

Zowel Courtois als De Bruyne halen 'Kern van het Seizoen' in de Champions League

31-05-2021 22:18

De Champions League 2020-2021 zit erop, Chelsea FC kroonde zich in Porto verrassend tot laureaat. Naar goede gewoonte maakt de UEFA na afloop van het toernooi de ultieme droomselectie van 23 spelers bekend. Daarbij horen met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne twee Belgen.

Courtois maakt deel uit van de drie doelmannen in de fictieve kern, terwijl De Bruyne een plekje krijgt in de achtkoppige selectie voor het middenveld. Onze nationale nummer één kende een weergaloos seizoen bij Real Madrid, dat hij zowel nationaal als in de CL zowat in zijn eentje in de competitie hield. Uiteindelijk strandde het Europese avontuur in de halve finales, tegen latere eindwinnaar Chelsea. Ook De Bruyne, de absolute draaischijf van Manchester City, werd gefnuikt door The Blues

Beide Duivels verkeren alvast in schoon gezelschap in de 'Squad of the Year' van de UEFA. Enkele ronkende namen uit de de selectie zijn Marquinhos, David Alaba, N'Golo Kanté, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Neymar en ene Lionel Messi. Triomfator Chelsea heeft met Edouard Mendy, César Azpilicueta, Antonio Rüdiger, Ben Chilwell, Jorginho, de eerder genoemde Kanté en Mason Mount liefst zeven gelukkigen in de verkiezing. Daarmee zijn de Londenaren hofleverancier.