OFFICIEEL: Barcelona heeft beet en trekt Agüero aan

OFFICIEEL: Barcelona heeft beet en trekt Agüero aan

31-05-2021 15:58 Laatste update: 16:03

Sergio Agüero is na tien jaar terug in de Primera División. De 32-jarige Argentijn stapte in 2011 over van Atlético Madrid naar Manchester City: na tien jaar trouwe dienst en talloze treffers heeft hij The Citizens transfervrij verlaten en vervolgt hij zijn carrière bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft maandag bevestigd dat Agüero voor twee jaar heeft getekend. Kun kan komend seizoen voor het eerst in clubverband samenspelen met zijn goede vriend Lionel Messi, mits deze zijn aflopende contract bij Barça verlengt.

Agüero speelde zaterdag in Porto zijn allerlaatste wedstrijd voor Manchester City. Na de verloren Champions League-finale tegen Chelsea reisde hij direct door naar Barcelona. Het was nog even afwachten wanneer hij gepresenteerd zou worden, maar Barça heeft de transfer nog vóór de start van de Copa America bevestigd.

Binnenkort wordt er meer witte rook boven Camp Nou verwacht. Eric García staat ook op het punt om Manchester City transfervrij te verruilen voor Barcelona en Georginio Wijnaldum komt over van Liverpool. Verder worden Memphis Depay en Real Betis-back Emerson Royal genoemd als mogelijke versterkingen.