Ook Cercle tekent bezwaar tegen stadion Club Brugge: Oplossing vergeten

Ook Cercle tekent bezwaar tegen stadion Club Brugge: "Oplossing vergeten"

31-05-2021 07:33
129

Er werden zo’n 120 bewaren ingediend tegen het nieuwe stadion van Club Brugge op de Olympiasite. Het Nieuwsblad meldt dat ook Cercle Brugge een bezwaar heeft aangetekend.

Voorzitter Vincent Goemaere geeft meer uitleg over de situatie. “Voor alle duidelijkheid: net als Club Brugge en het stadsbestuur willen ook wij tot een oplossing komen waarbij beide voetbalploegen in een ­eigen stadion kunnen spelen. Alleen zijn ze de oplossing voor ons vergeten.”

Cercle Brugge heeft een juridisch onderbouwd bezwaarschrift ingediend bij de stad Brugge. “Het was veel beter geweest om te wachten met het aanvragen van de omgevingsvergunning tot er duidelijkheid was over de site Blankenbergse Steenweg. Ik heb Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe dan ook al een tijdje geleden gevraagd om de pauzeknop in te drukken.”

Cercle zegt geen neen tegen de Blankenbergste Steenweg. Goemaere vindt die optie logischer. “Daarom werken wij ook nog steeds aan een plan B: een multifunctioneel, familiaal stadion in Sint-Andries, zoals we al in 2014 hebben voorgesteld.”