Vier CL-keepers stopten meer ballen dan Courtois, Navas steekt er ruim bovenuit

Vier CL-keepers stopten meer ballen dan Courtois, Navas steekt er ruim bovenuit

30-05-2021 22:25
1

Geen Belgische triomftocht in de Champions League. Kevin De Bruyne beleefde een rampavond tegen Chelsea FC, dat eerder ook al het Real Madrid van Eden Hazard en Thibaut Courtois uit het toernooi kegelde. Die laatste valt echter niets te verwijten, bewijst uit het aantal reddingen van de verschillende doelmannen op het kampioenenbal.

Het Britse statistiekenbureau Squawka komt met een opvallend cijfer over het aantal gestopte ballen in de afgelopen Champions-League-campagne. In totaal hield Courtois 26 keer een bal uit doel. Daarmee haalt de sluitpost van De Koninklijke nét de top-vijf. Die andere wereldkeeper, Manuel Neuer, verrichte elf reddingen meer in dienst van Bayern München.

Toch bekleedt de Duitser slechts de tweede stek, want autoritair bovenaan prijkt ... Keylor Navas. Best opmerkelijk, aangezien zijn werkgever Paris Saint-Germain toch bij de absolute grootmachten uit het Europese voetbal hoort. Niettemin moest Navas liefst 54 keer ingrijpen, meer dan het dubbel van het aantal van Courtois. Overigens was de Costa Ricaan voordien nog een concurrent van onze landgenoot bij Real.

De top-drie wordt volgemaakt door Edouard Mendy, die zich met Chelsea tot eindlaureaat kroonde. De zomertransfer deed het verbazend goed op het allerhoogste niveau. In de finale tegen Manchester City hield hij voor de negende keer de nul in de hele CL-campagne van The Blues.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie