Emond en Limbombe blijven in Ligue 1, Dejaegere en Dewaest stranden op één goal

Emond en Limbombe blijven in Ligue 1, Dejaegere en Dewaest stranden op één goal

30-05-2021 22:02
3

Belgische vreugde en droefnis in de strijd om een plek in de Ligue 1. In het beslissende behoud-/promotieduel won het Toulouse FC van Brecht Dejaegere en Sebastien Dewaest weliswaar met 0-1 bij FC Nantes, maar dat was onvoldoende om de 1-2 uit de heenmatch op te halen. Zo mochten Renaud Emond en Anthony Limbombe juichen.

Met de slechte uitgangspositie uit de heenwedstrijd in het achterhoofd had Toulouse geen keuze op bezoek bij Nantes. De paars-witten moesten minstens twee keer scoren en probeerden de bakens dan ook te verzetten. Iets voorbij het uur wakkerde Vakoun Bayo het vuur aan. De Ivoriaanse aanvaller, een huurling van Celtic FC, trof raak. Nog één doelpuntje hadden de bezoekers nodig, maar daar slaagden ze niet meer in. Zo blijft Nantes, dat als achttiende was geëindigd, ook volgend seizoen in de Ligue 1.

Bij Toulouse verschenen zowel Dejaegere als Dewaest aan de aftrap. Beide landgenoten komen op huurbasis uit voor hun Franse werkgever, respectievelijk vanuit KAA Gent en KRC Genk. Dit seizoen waren zij ook bepalende krachten. Dejaegere werd onlangs zelfs verkozen tot op één na beste speler van de Ligue 2. Waar de toekomst van beide spelers ligt, is voorlopig niet duidelijk.

Ook aan de overzijde liepen heel wat bekende gezichten uit de Jupiler Pro League rond. Met Emond (ex-Standard) en Limbombe (ex-Club Brugge) verdienen twee Belgen er hun brood, al kwamen zij in deze beslissende finale niet in actie. Kalifa Coulibaly en Moses Simon, allebei voormalige Buffalo's, deden dan weer wel mee vanaf de aftrap. Een nagelbijter konden zij niet voorkomen, maar achteraf mochten zij wel mee champagne drinken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie