'35-jarige doelman wordt eerste nieuweling van druk zoekend Manchester United'

'35-jarige doelman wordt eerste nieuweling van druk zoekend Manchester United'

30-05-2021 21:00

Tom Heaton moet de eerste Manchester United-aanwinst voor het seizoen 2020/2021 worden. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano scheidt alleen de medische keuring en het zetten van zijn handtekening de Aston Villa-doelman van Old Trafford.

Heaton haalde als doelman van Burnley de nationale ploeg van Engeland en speelt sinds 2019 voor Aston Villa. Daar was hij eerste keus totdat hij vlak na Nieuwjaarsdag 2020 een zware knieblessure opliep. Heaton keerde dit seizoen terug in de wedstrijdselectie, maar bleef de stand-in van zijn Argentijnse collega Emiliano Martínez.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de 35-jarige sluitpost volgend seizoen op Old Trafford, waar volgens Romano een tweejarig contract inclusief optie klaarligt, tweede viool spelen. Derde en vierde doelman Lee Grant en Sergio Romero zullen eind juni vertrekken, maar David De Gea en Dean Henderson hebben nog een meerjarig contract. Overigens zal Heaton naar verwachting lang niet de enige nieuweling worden. Manchester United wil zich in alle linies versterken.