Martinez looft drie 'toppers' bij Rode Duivels: 'Uniek, nummer 1 van de wereld'

Martinez looft drie 'toppers' bij Rode Duivels: 'Uniek, nummer 1 van de wereld'

30-05-2021 20:00

Het EK staat voor de deur en de Rode Duivels worden gezien als één van de favorieten voor eindwinst. Roberto Martinez wil die woorden niet in de mond nemen, maar de bondscoach ziet wel enkele toppers in onze selectie en spaart de lof dan ook niet.

In doel kan Martinez zoals altijd rekenen op een sterke Thibaut Courtois, die een uitstekend seizoen bij Real Madrid achter de rug heeft. Dat zag de bondscoach ook. "Dankzij zijn geweldige persoonlijkheid is hij heel bijzonder", klinkt het bij Marca. "Het heeft ertoe geleid dat hij de nummer één van de wereld is. Op hem kan je altijd rekenen. Er zijn nooit twijfels", geeft de bondscoach aan.

Dat is niet de enige topper die Martinez in zijn selectie ziet. Ook Kevin De Bruyne krijgt de nodige lof na zijn sterke seizoen met Manchester City. "Hij is meer dan alleen maar één van de beste spelverdelers ter wereld", aldus Martinez. "Hij heeft de perceptie van een moderne spelmaker helemaal veranderd. Er is niemand zoals De Bruyne, hij is uniek", klinkt het.

De derde topper in de selectie van Martinez is Romelu Lukaku, die de Scudetto won met Internazionale en is geëvolueerd naar misschien wel één van de beste spitsen ter wereld. Lukaku is een doelpuntenmaker pur sang. Hij heeft dat instinct. In Italië is hij hand in hand met Conte gegroeid en volledig ontploft", besluit Martinez.