UPDATE: ‘Standard en Club Brugge denken aan uitleenbeurt Samatta'

UPDATE: ‘Standard en Club Brugge denken aan uitleenbeurt Samatta'

30-05-2021 19:45 Laatste update: 30-05-2021 19:45
23

Een terugkeer naar België komt steeds dichterbij voor Mbwana Samatta. De Tanzaniaanse spits mag vertrekken bij Aston Villa en lijkt te mogen hopen op een comeback. KRC Genk, Club Brugge én RSC Anderlecht hopen alvast op zijn komst.

Bij het Turkse Ajansspor valt te lezen dat Genk, Anderlecht én Club Brugge binnenkort een poging willen wagen om Samatta terug naar België te halen. Het kan dan gaan om een definitieve transfer, maar ook een uitleenbeurt wordt niet uitgesloten.

KRC Genk neemt deze zomer hoogstwaarschijnlijk afscheid van Paul Onuachu en kan dus een nieuwe spits gebruiken. Samatta moet voor extra concurrentie gaan zorgen. Eenzelfde verhaal bij RSC Anderlecht, dat volgend seizoen geen beroep meer zal kunnen doen op Lukas Nmecha. Bij Club Brugge loopt er met Philippe Clement dan weer een bijzonder grote fan van Samatta rond.

De 28-jarige Tanzaniaan vertrok in de winter van 2020 richting Aston Villa, maar wist niet te overtuigen bij de Engelse club. Een uitleenbeurt aan de Turkse topclub Fenerbahçe moest soelaas bieden. Ook daar wist Samatta nooit helemaal te overtuigen en was hij in dertig partijen goed voor amper zes doelpunten.

Bij Genk wist Samatta wel helemaal te overtuigen. In 191 partijen was hij er goed voor 76 doelpunten, twintig assists en won hij de titel in 2018/19.

Update: Eerder werden al KRC Genk, Club Brugge én RSC Anderlecht genoemd voor Aly Samatta, maar Turkse journalist Ekrem Konur schuift nu ook KAA Gent naar voren als mogelijke bestemming. Roman Yaremchuk lijkt een toptransfer te gaan maken en de Buffalo’s willen Samatta als vervanger.

Update: Fenerbahçe is niet van plan om nog langer verder te gaan met Samatta en is op zoek naar een oplossing. Volgens 90Min ligt die in België en kan de Tanziaanse spits rekenen op de interesse van Standard en Club Brugge. Het zou echter niet om een definitieve overgang gaan, maar wel een uitleenbeurt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie