OFFICIEEL: Henry keert terug in de staf van de Rode Duivels

OFFICIEEL: Henry keert terug in de staf van de Rode Duivels

30-05-2021 18:13 Laatste update: 18:20
11

Het EK komt eraan en daarin zullen de Rode Duivels ook kunnen rekenen op Thierry Henry. De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft via de officiële kanalen laten weten dat de voetballegende terugkeert in de staf van de Rode Duivels.

De 43-jarige Fransman zat sinds eind februari zonder job nadat hij om privéredenen besloot om te vertrekken bij het Canadese MLS-team CF Montréal. Enkele maanden later heeft hij een 'nieuwe' job gevonden en keert hij terug bij de Rode Duivels. Tussen 2016 en 2018 was hij al assistent van Roberto Martinez bij de nationale ploeg.

Na het WK, waarop de bronzen medaille werd behaald, besloot Henry om afscheid te nemen bij de Rode Duivels en zijn eigen kans te gaan als hoofdtrainer. De Fransman trok naar ex-club AS Monaco, maar wist daar niet te overtuigen en werd in 2019 ontslagen. Daarna ging hij de uitdaging aan bij CF Montréal, maar besloot hij om zelf op te stappen.

Op 12 juni beginnen de Rode Duivels aan het EK met een partij tegen Rusland. Daarvoor worden er nog oefenwedstrijden afgewerkt tegen Griekenland (03/06) en Kroatië (06/06).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie