Martinez spaart Rüdiger niet na fout op De Bruyne: 'Laat bittere smaak achter'

Martinez spaart Rüdiger niet na fout op De Bruyne: 'Laat bittere smaak achter'

30-05-2021 18:00
13

Roberto Martinez was absoluut niet te spreken over de overtreding van Antonio Rüdiger op Kevin De Bruyne. Onze landgenoot moest na een botsing met de Duitser van het veld en liep een gebroken neus en oogkasfractuur op. Niet naar de zin van de bondscoach.

Marco van Basten veroordeelde de fout van Rüdiger eerder al en hij wordt ook bijgestaan door de bondscoach van de Rode Duivels. "Rüdiger heeft heel veel geluk", zegt de Spanjaard bij The Mirror. "Als je naar de beelden kijkt, zie je ook geen botsing van de hoofden."

Volgens Martinez was de overtreding van Rüdiger dan ook bewust en ging hij zelfs met de schouder naar het gezicht van De Bruyne. Toch acteerde Rüdiger alsof hij ook aan het hoofd werd geraakt. "Dat laat een bijzonder bittere smaak achter", zegt Martinez. "Het is bijna alsof hij wil laten zien dat hij iets verbergt."

De Duitser kwam er uiteindelijk vanaf met een gele kaart, maar Martinez vindt dat hij meer verdiende. "Ik vind het buitensporig geweld en het was een roekeloze actie. Rüdiger had een rode kaart moeten krijgen", besluit hij.