Danjuma (ex-Club Brugge) flirt met Ajax: Voor mij de beste club van Nederland

Danjuma (ex-Club Brugge) flirt met Ajax: "Voor mij de beste club van Nederland"

30-05-2021 15:30

Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) heeft nog geen idee waar zijn toekomst ligt. De 24-jarige smaakmaker van Bournemouth AFC heeft een doorlopend contract bij de Championship-club, maar wordt in de gaten gehouden door grotere clubs. Rond de jaarwisseling was Ajax in de markt.

Het is geen geheim dat Danjuma halverwege het seizoen werd gepolst door Ajax-directeur Marc Overmars. Uiteindelijk kwam Oussama Idrissi op huurbasis over van Sevilla. "Ik was ervan op de hoogte dat ze concrete interesse hadden in de winter", vertelt Danjuma aan Voetbal International.

Hij is niet ongevoelig voor de interesse uit Amsterdam. "Ajax is een wereldwijd gerespecteerde club, Ajax is een club waar je altijd respect voor hebt, het is voor mij de beste club van Nederland. Ajax is een instituut en als ze concrete interesse tonen, dan zul je dat altijd moeten overwegen"

De oud-speler van PSV, NEC en Club Brugge is zich 'op dit moment nog niet bewust van concrete interesse'. "Ik hoop een heel mooie sportieve stap te mogen maken. (...) Maar waar ik naartoe ga? Dat weet ik echt nog niet. Ik hoop gewoon weer op het hoogste podium te gaan spelen."

Danjuma maakte afgelopen seizoen indruk in Engeland, maar wist Bournemouth ondanks zeventien competitiegoals niet naar de Premier League te loodsen.