Priske trekt naar Antwerp: Je kan hem een moderne coach noemen

Priske trekt naar Antwerp: "Je kan hem een moderne coach noemen"

30-05-2021 10:30
1

Brian Priske wordt de nieuwe coach van Antwerp. De 44-jarige Deen staat in eigen land alvast hoog aangeschreven. Dat bevestigt de Deense journalist Klaus Egelund bij Het Nieuwsblad.

"In Denemarken hebben we hem al snel leren kennen als een vastberaden trainer", benadrukt Egelund. "Hij drukte vanaf dag één zijn stempel door heel de ploeg om te gooien. En zo is hij ook kampioen geworden. Hij is erg bedachtzaam en is alleen maar bezig met wat op het veld gebeurd. Hij moet niets weten van drama, is niet bezig met de media. Hij focust zich gewoon op resultaat en individuele ontwikkeling van zijn spelers."

Priske staat alvast voor aanvallend voetbal. "Hij speelt graag met aanvallende vleugelverdedigers à la Thomas Meunier, met een spits met lengte én technische voeten, een beetje als Paul Onuachu, en met een doelman die mee voetbalt. Kortom, je kan hem een moderne trainer noemen. Zoals Pep Guardiola", vertelt Egelund nog.

Afgelopen seizoen was Priske aan de slag bij FC Midtjylland, waar hij op de tweede plaats strandde. In het seizoen daarvoor werd hij wel al een keer kampioen.