De finale van De Bruyne: minuut per minuut hoe jongensboek nachtmerrie werd

De finale van De Bruyne: minuut per minuut hoe jongensboek nachtmerrie werd

30-05-2021 10:00 Laatste update: 14:15
2

Zijn eerste Champions League finale. Het moest de absolute bekroning worden op zijn seizoen en zelfs carrière vooralsnog. Helaas spatte de droom van Kevin De Bruyne uit elkaar. VoetbalPrimeur.be laat u zijn wedstrijd opnieuw beleven.

Voor de aftrap leek de finale voor De Bruyne nog het jongensboekscenario te worden. Pep gaf KDB de aanvoerdersband uitgerekend tegen de ploeg die hem jaren geleden niet nodig had. Rudi Smidts kreeg zo na decennia eindelijk een opvolger als Belgische aanvoerder in een Europese finale. Helaas voor De Bruyne was dat meteen het hoogtepunt van wat zijn match van zijn leven tot nu toe was.

Eerste helft
1’  De Bruyne trapt af en verstuurd de bal onmiddellijk diep naar links. Chelsea verovert de bal, maar de Rode Duivel gaat onmiddellijk jagen. Hij heeft er zin in!

9’  De Bruyne verlengt met het hoofd richting Sterling die voorzet. Mahrez kan net niet afdrukken. De eerste perfecte baltoets van onze balvirtuoos.

12’ Een mindere kaats van De Bruyne aan Foden. De spanning bij beide ploegen is te snijden.

15’ Goede uitbraak van Manchester City. De Bruyne komt rechts aan de bal en stoomt richting de zestien. Daar staat Kante op hem te wachten. 

26’ De Bruyne neemt de bal uitstekend mee en levert hem af bij Foden. Die ziet zijn schot afgeblokt worden op de rand van de kleine rechthoek. 

32’ Foden en De Bruyne wisselen van positie. De Engelsman schuift naar de valse spits-positie. De Bruyne zakt wat terug om de bal wat meer te kunnen voelen en splijtende passes te versturen. 

43’ De Bruyne trapt voor de tweede keer af. Havertz maakte de 0-1.

Tweede helft
46’ Een te lage vrije trap van KDB, onmiddellijk hierna gaat hij wel succesvol jagen. City heeft haast. 

51’ Kante haalt De Bruyne hard neer, maar mag doorgaan. Onze Belg komt wel al meer aan de bal dan in de eerste helft.

55’ De Bruyne knalt met zijn hoofd tegen het hoofd van Rüdiger. De Rode Duivel blijft enkele minuten knock-out liggen en moet uiteindelijk het veld in tranen verlaten. Een trieste streek van de Duitser.

Hier eindigt dan ook de finale van Kevin De Bruyne. Een finale in mineur, zowel collectief als individueel. Dit hadden de City-mannen zich heel anders voorgesteld. De ingevallen Jesus en Agüero kunnen er niet echt meer iets van maken. Chelsea pakt haar tweede Champions League.

Volgende week verwacht Roberto Martinez minstens 26 fitte spelers in Tubize. De Bruyne mag iets later aansluiten, zodat hij ook nog wat vakantie heeft. Die vakantie krijgt nu letterlijk en figuurlijk een stevige deuk. Het zal afwachten worden of de schade meevalt. Een lichte hersenschudding lijkt alvast niet uitgesloten.