Van Basten beoordeelt overtreding Rüdiger op De Bruyne: 'Beetje crimineel'

Van Basten beoordeelt overtreding Rüdiger op De Bruyne: 'Beetje crimineel'

29-05-2021 23:36 Laatste update: 30-05-2021 10:23
33

De botsing tussen Kevin De Bruyne en Antonio Rüdiger was één van de meest besproken momenten tijdens de Champions League-finale van zondag: de Duitse verdediger ving De Bruyne hardhandig op, waarna onze landgenoot duizelig en in tranen van het veld moest. Ziggo Sport-analist Marco van Basten dacht er het zijne van.

Tijdens de nabespreking van Manchester City-Chelsea kwam het moment vanzelfsprekend ter sprake. "Een beetje crimineel", aldus Van Basten over de verdedigende actie van Rüdiger. "Hij deed het op een manier dat je altijd nog kunt sorry kunt zeggen. (…) Maar daar geloof ik niet veel van, dit is echt een bewussie."

Van Basten sprak verder nog van een 'knalharde tackle'. Rüdiger kreeg uiteindelijk geel van arbiter Antonio Mateu Lahoz, maar presentator Jack van Gelder suggereerde dat deze actie een 'klein randje rood' waard was. Van Basten kon hem niet geheel ongelijk geven. "Dit is eigenlijk niet de manier waarop je mag voetballen."

Rüdiger kon aan het einde van de avond de Champions League-bokaal omhoog houden. Chelsea won dankzij een treffer van Kai Havertz de eindstrijd in Porto.