Wilmots sluit een Belgische terugkeer helemaal uit: Ik ben overal zwartgemaakt

Wilmots sluit een Belgische terugkeer helemaal uit: "Ik ben overal zwartgemaakt"

29-05-2021 22:01
7

Royal Antwerp FC heeft met Brian Priske een nieuwe coach gevonden. Even werd ook Marc Wilmots genoemd als potentiële kandidaat, maar een overgang zit er niet in. Die lijkt er ook nooit te gaan komen voor de ex-bondscoach.

Wilmots werd de voorbije jaren gelinkt aan verschillende Belgische clubs. Toch kwam het nooit tot een akkoord en Wilmots staat ook niet te springen om terug in ons land te werken. "Ik ga niet meer trainen in België want ik ben overal zwartgemaakt", geeft hij aan in een interview met SudPresse.

Voor Wilmots, die na zijn periode bij de Rode Duivels mindere periodes kende als bondscoach van Ivoorkust en Iran, zit een Belgische terugkeer er dus niet aan te komen. Al kan één club hem misschien wel nog overhalen. "Enkel voor Standard zou ik misschien een comeback overwegen", aldus Wilmots.

De voormalige bondscoach kende één van zijn beste periodes als voetballer bij Standard. Hij kwam van 1991 tot 1996 uit voor de Rouches en speelde in totaal 136 partijen voor de club. Daarin was hij goed voor 67 doelpunten.