Degryse had Club Brugge-duo in EK-selectie gezet: Kan er altijd op rekenen

Degryse had Club Brugge-duo in EK-selectie gezet: "Kan er altijd op rekenen"

29-05-2021 21:44
6

Het EK staat voor de de deur en Roberto Martinez maakte daar ook zijn selectie voor bekend. Daarin zien we met Simon Mignolet en Hans Vanaken twee spelers van landskampioen Club Brugge. Volgens Marc Degryse verdienden ook Brandon Mechele en Charles De Ketelaere een selectie.

In De Krant van West-Vlaanderen is Degryse duidelijk en geeft hij aan dat het duo van Club Brugge zeker bij de 26 namen had mogen staan. "Mechele omdat ik denk dat het achterin heel krap is", aldus de analist.

Als reden geeft hij onder andere de blessuregevoeligheid van Thomas Vermaelen aan. "Voor hem zal zes, zeven topmatchen op rij bijna een mirakel zijn", klinkt het. Daarnaast geeft Degryse aan dat er met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld al twee veteranen achterin staan. "En zijn allebei in hun ploeg geen basisspeler meer."

Al verdient Mechele voor sommige mensen absoluut geen plekje in die selectie. "Mechele behoort misschien niet tot de beste 26 voetballers van ons land, maar je kan er altijd op rekenen. Hij is al in drie Champions League-campagnes nooit door de mand gevallen", geeft Degryse aan.

De Ketelaere
Ook gaf Degryse aanvankelijk de voorkeur aan De Ketelaere boven Doku. "Maar dat was voor de 8-1 tegen Wit-Rusland waarin Doku zo uitblonk", legt Degryse uit. Al lijkt de analist toch niet helemaal in Doku te geloven. "We mogen geen valse verwachtingen in Doku koesteren", besluit hij.