Brentford wint finale play-offs en promoveert naar de Premier League

29-05-2021 17:58

Brentford sluit zich als laatste promovendus aan in de Premier League. Het allesbeslissende play-off-duel met Swansea City werd op Wembley gewonnen: 2-0.

Brentford wist zich in de halve finale te ontdoen van Bournemouth, de ploeg van Arnaut Danjuma Groeneveld (ex-Club Brugge). Groeneveld was in de twee wedstrijden belangrijk met twee goals, maar wist zijn ploeg niet naar de finale te loodsen. Swansea versloeg Barnsley over twee wedstrijden en dus ging de '200 million pound game', zoals de finale in Engeland genoemd wordt, tussen Brentford en Swansea.

Brentford met Henrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) in de basis werd op Wembley al vroeg in het zadel geholpen nadat Swansea-doelman Freddie Woodman Bryan Mbeumo onderuithaalde in het strafschopgebied. Daardoor mocht Ivan Toney aanleggen voor een strafschop: 1-0. De buit leek al binnen toen Emiliano Marcondes tien minuten later de voorsprong verdubbelde. Beheerst schoot hij van dichtbij de 2-0 binnen.

Swansea kwam er in de eerste helft niet aan te pas en noteerde pas vlak voor rust de eerste kans, maar Andre Ayew zag zijn kopbal op de lat belanden. De wedstrijd leek dood toen Ayew na rust zijn tweede kans miste. Toen Swansea ook nog met tien man verder moest, leek het definitief gedaan.

Brentford leek het wel prima te vinden en hoefde niet zonodig meer. Volgend jaar meldt de club zich in de Premier League. Watford en Norwich City zijn de andere promovendi.