FC Metz gaat A-spelers afstaan aan Seraing: Willen ook in 1A competitief zijn

FC Metz gaat A-spelers afstaan aan Seraing: "Willen ook in 1A competitief zijn"

29-05-2021 14:32
15

Philippe Gaillot, sportief directeur van FC Metz en RFC Seraing, heeft zaterdag bekendgemaakt dat Metz komend seizoen speler uit de A-kern zal afstaan aan Seraing. Vorig seizoen stelde het ook al zeven spelers ter beschikking van de Belgische satellietclub. Maar geen één van hen kwam toen uit de A-kern. Dat zal komend seizoen anders zijn. 

Gaillot wil er namelijk alles aan doen om met Seraing competitief te zijn in 1A komend seizoen. "We mogen ons niet blindstaren op de voorbije, magnifieke campagne en de uiteindelijke promotie naar de hoogste klasse. De bedoeling is ook in 1A competitief te zijn", zegt hij in Het Laatste Nieuws. De aanpak gaat dus anders zijn dan vorig jaar in 1B. 

"Zonder af te stappen van het project op eigen kweek in België de kans te geven door te groeien, gaan we nu ook spelers laten overkomende die wél al met ons in de Ligue 1 aantraden." Zo kan de promovendus al rekenen op een serieuze kwaliteitsinjectie. Een verleng verblijf voor topschutter Georges Mikautadze sluit hij wel uit. "Georges is na één jaar Seraing klaar om in de A-kern te worden opgenomen."