'Ondanks mislukt seizoen maakt Gents bestuur fikse som vrij als Europa-premie'

'Ondanks mislukt seizoen maakt Gents bestuur fikse som vrij als Europa-premie'

29-05-2021 13:34
11

Het is niet het seizoen geworden waar KAA Gent van gedroomd had, verre van zelfs. Pas op de allerlaatste speeldag van de Europe Play-Off verzekerde de club zich van een Europees ticket, weliswaar slechts voor de Conference League. Toch reikt het bestuur een fikse premie uit aan haar spelersgroep.

Het Nieuwsblad weet dat Ivan De Witte en Michel Louwagie in totaal liefst 750.000 euro hebben uitgetrokken om de inspanningen tijdens de voorbije Play-Offs te vergoeden. Dat bedrag zal verdeeld worden onder een twintigtal spelers, wat dus neerkomt op een slordige 15.000 tot 20.000 euro per speler. Geen misselijke som voor een 'mislukt seizoen' ...

Bij aanvang van de campagne reikten de ambities van Gent namelijk erg hoog. Het bestuur nam zelfs openlijk het woord 'titel' in de mond. Dat draaide helemaal anders uit, mede door grote onrust en enkele trainerswissels. Ternauwernood geraakten de Buffalo's nog in de Europe Play-Offs. Ook opvallend: pas in de loop van die nacompetitie werd besloten dat er een premie te verdienen viel. Gent sloot uiteindelijk af met vier opeenvolgende, vaak klinkende overwinningen.

Drie kwart miljoen zal de Gentse directie dus uitbetalen, maar de club hoopt dat een Europese herfst dat verlies kan compenseren. Dan moet Gent wel doorstoten tot de groepsfase van de Conference League. Als dat lukt, verschijnt er hoe dan ook al vier miljoen euro startgeld op de bankrekening.