OFICIEEL: Priske is de nieuwe trainer van Antwerp

OFICIEEL: Priske is de nieuwe trainer van Antwerp

29-05-2021 15:05 Laatste update: 15:15
25

Royal Antwerp FC zou de knoop doorgehakt hebben. Frank Vercauteren verlaat de Bosuil al na een half jaar, Brian Priske wordt zijn opvolger. De gewezen verdediger van KRC Genk ruilt FC Midtjylland in voor een avontuur in Deurne-Noord. 

Volgens het Deense medium B.T. is de deal al helemaal afgerond. Dat zou bijzonder geruisloos gebeurd zijn, want tot op heden was de naam van Priske nog niet gevallen bij Antwerp. De Deen staat er wel goed op in Belgische kringen. Als voormalig speler van Genk kent hij ons land natuurlijk al. Vorige zomer wilde Standard Luik nog met hem in zee en na het vertrek van Jess Thorup bij Genk zong zijn naam daar ook even rond.

Nu zou Priske dus toch naar ons land afzakken, weliswaar richting Antwerpen. The Great Old kende alweer een turbulent seizoen, met het plots vertrek van Ivan Leko onder meer, maar sloot dat wel in stijl af met een derde plek. Opvolger Vercauteren zorgde voor die prestatie, maar kreeg niettemin behoorlijk wat tegenwind. Zijn spel zou te verdedigend zijn en bovendien was niet iedereen het ermee eens om woelwater Didier Lamkel Zé weer bij de groep te betrekken.

Exit Vercauteren dus, dat hing al langer in de lucht. Als Priske overneemt, haalt Antwerp een vrij jonge trainer van 44 jaar die zichzelf op de kaart zette in Denemarken. Met Midtjylland bracht hij verzorgd voetbal op de mat. Afgelopen seizoen eindigde de club als tweede in de Deense Superligaen. Leuk meegenomen: Antwerp zou geen euro moeten betalen om haar nieuwe trainer in huis te halen.

UPDATE: Antwerp heeft het nu ook zelf bekendgemaakt dat Priske de nieuwe coach wordt van The Great Old.