OFFICIEEL: Mühren verlaat transfervrij Zulte Waregem en tekent bij oude liefde

OFFICIEEL: Mühren verlaat transfervrij Zulte Waregem en tekent bij oude liefde

29-05-2021 11:40
1

Robert Mühren keert na ruim zesenhalf jaar terug op het oude nest en tekent voor drie seizoenen bij FC Volendam. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie kiest dus voor een langer verblijf in de Nederlandse Tweede Klasse in plaats van een nieuw avontuur in de Eredivisie. Mühren komt transfervrij over van Zulte Waregem. 

Veel clubs streden om de handtekening van de 32-jarige Mühren, maar Volendam is de gelukkige winnaar. Mühren keert na ruim zesenhalf jaar afwezigheid terug bij zijn jeugdliefde, meldt de club via de officiële kanalen. De spits werd afgelopen seizoen met SC Cambuur kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en kroonde zichzelf eveneens tot topschutter van de competitie met 38 doelpunten. Zulte Waregem verhuurde de spits, die aan de Gaverbeek al een tijdje geen toekomst meer had.

Mühren, die zijn professionele voetballoopbaan begon bij Volendam, is blij dat hij terug is bij zijn oude club. "Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen. De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet ook voor mij na mijn actieve carriere een mooie rol binnen de club", laat de spits weten via de clubwebsite.

Bij Volendam krijgt Mühren te maken met trainer Wim Jonk. "Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam", spreekt de spits zich uit. "Tot slot wil ik mijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen bedanken voor het tot stand brengen van deze voor mij fantastische transfer."