‘Man City beslist over Nmecha, Anderlecht hoopt op lager transferbedrag’

‘Man City beslist over Nmecha, Anderlecht hoopt op lager transferbedrag’

29-05-2021 07:15 Laatste update: 31-05-2021 10:27
25

RSC Anderlecht wil deze zomer alles uit de kast halen om Lukas Nmecha (22) nog een jaar langer aan boord te houden. De Duitse aanvaller moet eerst aan de slag op het EK onder 21 jaar, pas nadien zal hij een beslissing over zijn toekomst nemen.

In gesprek met Kicker sprak Nmecha over volgend seizoen. "Wanneer dit EK achter de rug, met hopelijk een Europese titel op zak, zal ik samen met mijn familie beslissen wat de beste volgende stap is voor mij. De volgende overstap wordt zeer belangrijk, dus ik moet er goed over nadenken. Ik zal niet meteen een overhaaste beslissing nemen", aldus de Anderlecht-huurling.

Op dit moment is Nmecha nog eigendom van Manchester City, waar de spits nog tot 2022 onder contract staat. De Anderlecht-huurling wil absoluut Europees voetbal spelen, al valt te betwijfelen of de Conference League voldoende is voor Nmecha. Bovendien is de interesse in de 22-jarige aanvaller groot.

Update: Manchester City wil volgens The Daily Mail Harry Kane en Jack Grealish binnenhalen. Onder meer Lukas Nmecha moet daarvoor geld opleveren. Zijn marktwaarde wordt geschat op 8,2 miljoen euro, maar Anderlecht hoopt op een lager transferbedrag.