Parma wil oude bekende Buffon warm maken voor Serie B

Parma wil oude bekende Buffon warm maken voor Serie B

28-05-2021 23:17 Laatste update: 23:19
1

We zouden het haast vergeten, maar Gianluigi Buffon heeft nog voor andere clubs dan Juventus gespeeld. Voordat Buffon in 2001 tekende bij Juventus, kwam hij zes jaar uit voor Parma FC. Die club wil Buffon nu terughalen, maar Parma speelt volgend seizoen wel in de Serie B. 

Als voetballiefhebbers het hebben over de beste doelmannen van de 21ste eeuw, zal de naam Gianluigi Buffon ongetwijfeld vallen. De ondertussen 43-jarige keeper vertrekt binnenkort bij Juventus voor wie hij al 19 seizoenen uitkwam. Nadat Buffon in 2018/2019 heel even voor PSG speelde, keerde hij terug naar zijn oude liefde in Turijn. Daar is Buffon al twee seizoenen geen titularis meer en staat nu mogelijk voor een vertrek bij de Oude Dame.

Avontuur in tweede klasse
Buffon lijkt zelfs op z'n 43ste niet van op houden te weten en dat is spek naar de bek van Parma FC. In Parma hoopt men dat de legendarische Italiaanse keeper zijn ex-club komt helpen, zo meldt Sky Sport Italia. Parma eindigde dit seizoen laatste in de Serie A en komt dus volgend seizoen uit op het tweede niveau in Italië. Om opnieuw te promoveren stelde het onlangs Enzo Maresca aan als nieuwe coach en die zou maar wat graag Buffon willen strikken. Maresca en Buffon speelden ooit nog samen voor Juventus. Dat zou in het voordeel kunnen spelen voor Parma dat de concurrentie moet aangaan met onder andere Olympiacos en enkele Braziliaanse clubs voor de handtekening van Buffon.