Aaron Leya Iseka moet andere oorden opzoeken

Aaron Leya Iseka moet andere oorden opzoeken

28-05-2021 22:35 Laatste update: 22:36
13

Aaron Leya Iseka speelde afgelopen seizoen voor het Franse FC Metz in de Ligue 1. De jongere broer van Michy Batshuayi kwam er vier keer tot scoren in 21 wedstrijden. Iseka zal volgend seizoen echter niet meer in het shirt van Metz te zien zijn. 

FC Metz huurde Iseka van Toulouse FC met optie tot aankop. Die optie lichtte Metz niet, waardoor de 23-jarige aanvaller op zoek moet naar een nieuwe club. Die nieuwe club zou Toulouse kunnen zijn, maar daar bestaat nog geen zekerheid over. Bij Metz speelde Iseka haast nooit de volle 90 minuten en in de laatste drie competitiewedstrijden was hij zelfs niet bij de selectie.

Het pad van Iseka
Het jeugdproduct van RSC Anderlecht speelde in zijn carrière al voor Olympique Marseille, Anderlecht zelf en Zulte-Waregem. In het Astridpark brak Iseka nooit echt door en werd daarom in 2018 verkocht aan Toulouse, dat hem verhuurd aan FC Metz, waar zijn contract nu dus niet verlengd wordt. Als Iseka zou terugkeren naar de club die hem verhuurde, namelijk Toulouse, zou hij eventueel opnieuw in de Ligue 1 aan de slag kunnen. Toulouse moet namelijk nog play-offs spelen tegen Nantes om promotie af te dwingen.