Derksen kondigt afscheid van tv aan en laat ook snor weghalen

Derksen kondigt afscheid van tv aan en laat ook snor weghalen

28-05-2021 21:30
1

De Nederlandse TV-persoonlijkheid Johan Derksen verdwijnt volgend jaar van de buis. De 72-jarige analist gaat hierna nog één jaar door met Veronica Inside, maar stopt daarna. Ook de talkshows hoeven hem niet meer te bellen.

Derksen is al sinds 1999 op televisie te zien. Hij begon bij Sport aan tafel en schoof daarna structureel aan bij Voetbal International, Voetbal Inside en Veronica Inside. Het is mooi geweest nu. "Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat", aldus Derksen in Derksen, de biografie van Michel van Egmond en Antoinette Scheulderman die vrijdag verschijnt, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Derksen zal ook niet meer te overhalen zijn voor een rolletje in een talkshow. "Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploiteerd. Het gaat me tegenstaan. Al die bekende Nederlanders in al die programmaatjes, ze blijven maar opduiken. Ik wil daar niet bij horen", geeft hij aan.

Maar Derksen heeft meer nieuws: de kans bestaat dat zijn karakteristieke snor verdwijnt. De bijnaam 'De Snor', zoals hij door velen genoemd wordt, moet wellicht plaatsmaken voor een nieuwe bijnaam. De 'haararchitect' van Derksen weet er al van. "Overal waar ik kom, beginnen ze tegen me aan te ouwehoeren. Ik snap dat. En als je zo graag met je kop op televisie wilt, moet je dat ook accepteren. Maar het lijkt me ook fijn om straks helemaal niet meer herkend te worden."