Laporta verwacht dat Messi blijft: 'Hij kan ergens anders meer krijgen'

Laporta verwacht dat Messi blijft: 'Hij kan ergens anders meer krijgen'

28-05-2021 20:45
2

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft er vertrouwen in dat Lionel Messi bij de club blijft. De Catalanen zijn in gesprek met de Argentijnse ster om zijn aflopende contract te verlengen.

"De gesprekken over een nieuwe verbintenis voor Messi gaan goed, maar het is nog niet rond", laat Laporta weten op zijn persconferentie, geciteerd door Mundo Deportivo. "We zullen hem een voorstel doen binnen de financiële mogelijkheden. Het is zeker dat Leo meer verdient en ergens anders meer kan krijgen, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Leo hier verdergaat."

Laporta denkt dat de 33-jarige aanvaller het liefst bij Barça blijft. "Door zijn verlangen om Barça groot te maken, denk ik dat hij onze inspanningen erg waardeert. Hij is verheugd om hier door te kunnen gaan. Het is geen kwestie van geld, het is het project voor het team en de mogelijkheid om alle prijzen te winnen. Wij zijn voorzichtig optimistisch", aldus de preses.

Volgens Laporta heeft Messi een ontwikkeling doorgemaakt. "Hij is volwassen geworden en heeft een grote persoonlijkheid. Hij was teleurgesteld in de vorige voorzitter (Josep Maria Bartomeu, red.), maar nu is er een voorzitter die van hem houdt en hem dat ook vertelt. Messi wil dat Barça groots denkt en dat ook moet uitstralen. Hij wil een garantie op succes. Met mij als voorzitter heeft hij dat. Hij accepteert geen middelmaat."

Laporta stelt dat het bestuur er alles aan doet om Barcelona weer gezond te maken. "We hopen dat binnen anderhalf jaar of maximaal twee seizoenen te bereiken. We moeten onze uitgaven beperken en onze inkomsten vergroten. Zo hebben we grote aanbiedingen voor shirtsponsors, hoewel we ook kunnen vernieuwen met Rakuten. Ook door bijvoorbeeld een naamgever voor het stadion, kunnen we optimistisch zijn."