OFFICIEEL: Juventus handelt razendsnel: 'verloren zoon' Allegri volgt Pirlo op

OFFICIEEL: Juventus handelt razendsnel: 'verloren zoon' Allegri volgt Pirlo op

28-05-2021 14:47
1

Massimiliano Allegri is de nieuwe trainer van Juventus. Daarop hint de club op de officiële kanalen. De Italiaan tekent volgens diverse media een contract tot 2025 bij de club uit Turijn.

De weg voor een rentree is vrij doordat Andrea Pirlo vrijdagmorgen op straat werd gezet na een teleurstellend seizoen met Juventus. De winnaar van de voorgaande Serie A-edities werd onttroond door Internazionale en wist zich ternauwernood van een plekje in de top-vier, en daarmee Champions League-voetbal, te verzekeren.

De terugkeer van Allegri is op een bijzondere manier aangekondigd door Juventus. Via Twitter publiceerde de club een afbeelding van de Amerikaanse staat Minnesota. Om dit te begrijpen moeten we teruggaan naar mei 2018. Allegri vertelde op een persconferentie over een paard waar hij meer dan 40 jaar geleden op besloot te wedden. Het dier heette 'Minnesota' en won verrassend genoeg de race waarop de oefenmeester besloot te wedden.

Allegri stond eerder al tussen 2014 en 2019 aan het roer bij Juventus en daarvoor werkte hij onder meer bij AC Milan. Bij Juventus krijgt de Italiaan onder meer te maken met Oranje-international Matthijs de Ligt.