OFFICIEEL: Juventus stuurt Pirlo al na één seizoen de laan uit

OFFICIEEL: Juventus stuurt Pirlo al na één seizoen de laan uit

28-05-2021 11:59
1

Het avontuur van Andrea Pirlo als hoofdcoach van Juventus zit er na één seizoen al op. De club laat vrijdagochtend weten dat de oefenmeester de laan uit is gestuurd.

Pirlo werd vorige zomer aangesteld als vervanger van de ontslagen Maurizio Sarri, dit betekende voor de Italiaan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De voormalig middenvelder heeft Juventus in zijn allereerste seizoen naar de Coppa Italia geleid, maar dat is niet genoeg voor de clubleiding.

De winnaar van de voorgaande Serie A-edities werd onttroond door Internazionale en wist zich ternauwernood van een plekje in de top-vier te verzekeren. Komend seizoen mag men opnieuw proberen een gooi te doen naar de felbegeerde Champions League-winst: onder Pirlo ging het in de achtste finales al mis tegen FC Porto.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Pirlo opgevolgd door Massimiliano Allegri, die eerder al trainer was van de club uit Turijn. In 2019 nam hij na een ambtstermijn van vijf jaar afscheid, om plaats te maken voor Maurizio Sarri.