OFFICIEEL: Lukaku krijgt volgend seizoen Inzaghi als nieuwe coach

OFFICIEEL: Lukaku krijgt volgend seizoen Inzaghi als nieuwe coach

27-05-2021 20:51 Laatste update: 03-06-2021 13:13
1

Simone Inzaghi wordt de nieuwe trainer van Inter, waar hij Antonio Conte opvolgt. Dat melden meerdere Italiaanse media. SS Lazio heeft het vertrek van de 45-jarige Italiaanse trainer reeds bevestigd, terwijl uit Milaan ook spoedig witte rook wordt verwacht.

De Romeinen melden in een zeer bondig statement dat Inzaghi van gedachten is veranderd. De voormalig aanvaller stond sinds medio 2016 aan het roer in het Stadio Olimpico, waar hij alom waardering oogstte voor zijn werk. Hij won met Lazio, de club die hij ook als speler al negen seizoenen diende, de Coppa Italia (2019) en twee keer de Supercoppa Italiana (2017 en 2019). 

Bij Inter is Inzaghi de opvolger van Conte. Die laatste leidde de Milanezen naar de eerste Scudetto sinds 2010, maar hij zat niet op één lijn met de Chinese eigenaars. Het perspectief speelde een belangrijke rol voor Conte. Ondanks de sportieve successen van dit Scudetto-seizoen zitten de Nerazzurri in financieel zwaar weer, als gevolg van de coronacrisis. De club van verdediger Stefan de Vrij moet mogelijk ook spelers verkopen.

In de top van de Serie A is sprake van een heuse trainerscarrousel. Volgens Fabrizio Romano staat Juventus op het punt om Andrea Pirlo te ontslaan. Massimiliano Allegri keert terug in Turijn. Luciano Spalletti wordt spoedig aangesteld als opvolger van Gennaro Gattuso bij Napoli. Overigens werd John van den Brom al genoemd als mogelijke opvolger van Inzaghi bij Lazio.

Update: Internazionale heeft de opvolger van Antonio Conte officieel binnen. Simone Inzaghi komt over van SS Lazio en tekent voor twee seizoenen. De 45-jarige Italiaan boekte de laatste jaren goede resultaten met Lazio.