OFFICIEEL: Na avontuur in India kiest Lambot voor Belgische traditieclub

OFFICIEEL: Na avontuur in India kiest Lambot voor Belgische traditieclub

27-05-2021 19:23 Laatste update: 19:32

Benjamin Lambot keert terug naar België. De verdediger ondertekende een contract voor twee seizoenen bij RFC Luik. Dat liet de club donderdag weten. 

Lambot speelde de voorbije maanden in India. Daar was hij aan de slag bij NorthEast United FC. Op zijn 34e besliste de speler nu om terug te keren naar ons land. Met Jeremy Perbet vindt hij alvast nog een andere speler met de nodige ervaring in Eerste Klasse terug bij Seraing. 

Op de website van zijn nieuwe club legt Lambot uit waarom hij zijn loopbaan verder zet bij de Amateurs. “Luik is een legendarische club die helemaal geen amateurclub is. Mijn ambitie komt overeen met die van de club, terugkeren naar de profs."

Lambot brak door bij AFC Tubize. Met die ploeg dwong hij promotie naar de Jupiler Pro League af. Later zou hij in ons land nog spelen voor Virton, Antwerp, Lierse en Cercle Brugge. Voor Lambot bij Cercle zat, speelde hij nog in Azerbeidzjan bij FK Simurq Zaqatala. Na zijn periode bij groen en zwart was hij aan de slag in Cyprus bij Nea Salamina Famagusta.